- Alvi's Drift Viognier
Viognier is misschien en nog wat onbekende druif, maar steeds meer in opkomst. De geur is typisch viognier, een soort ingetogen en elegante bloesemgeur. Een beetje abrikozen en perziken misschien? De wijn is zacht en vol, dus de…
€ 8,00
Stoomcursus witte wijn kiezen
Zie je door de bomen het bos niet meer, maar wil je wel genieten van een wijn die jouw smaakt? Deze korte 'zelfhulpgids' helpt je op weg.
Een wijn is het het beste te herkennen aan de druivensoort die voor de wijn gebruikt is.
Niet altijd zijn wijnen van één druif genaakt, maar wanneer er op een fles een druivenras vermeld wordt, kun je er vanuit gaan dat die soort overheerst. Onthoud onderstaand rijtje en je komt in het vervolg een heel eind.
✓ Sauvignon Blanc > De meest bekende droge witte wijn ter wereld. Fris, fruitig en een tikkeltje hoog in het zuur. Heerlijk op warme dagen of gewoon wanneer je van een droge frisse wijn houdt. een Sauvignon Blanc Ruikt vaak heerlijk.
✓ Chardonnay > Die ken je vast ook wel. Van deze druif kunnen hele licht tot hele zware houtgerijpte wijnen gemaakt worden. Chardonnays zijn iets minder zuur dan Sauvigonon Blancs. Een houtgerijpte Chardonnay (vaak een Reserve) heeft echt een zware zoetachtige smaak met vanille die wat boterig aandoet.
✓ Colombar > De Colombar is een iets zoete wijn met veel tropische fruitsmaken zoals Guave en mango. Meestal een favoriet, voor sommigen iets te zoet.
✓ Viognier > Hou je van Chardonnay? Dan vast ook van Viognier. Vaak vol en rijk van smaak, maar vaak iets frisser dan een chardonnay.
✓ Zoete wijn > een echte zoete wijn is vaak een blend met een muscadet druif. Bijvoorbeeld de Four Cousins of de Sparkling White